27. heinäkuuta 2014

Kastraatio asiaa

Facen ryhmissä on ollu pari kertaa juttua kastraatiosta. Monet siellä sanoo että jos koira on terve niin ei kannata viedä koiraa leikkaukseen. Jos koiralla on kivesvika tai jokin muu niin sit kannattaa ,mutt ei muuten. Mä oon eri mieltä. Me vietiin Cassu kastroitavaksi monesta syystä. Syyt tässä: Merkkailu sisälle, nylkytys ,ettei tulis kivessyöpää tai muita mitä voi tulla jos on pallit ja koira rauhoittuisi vähäsen myös. Merkkailu sisälle loppu kokonaan, samaten nylkytys ja Cassu on vähän rauhallisempi. Jotkut jopa uskoo/pelkää että jo uros koiralta vie pallit niin ne menettää jotain tärkeää. Eria asia jos viet ihmiseltä pallit niin sit mies saattaa menettää jotain tärkeää ,mutta koira ei aattele et ''apuva mun pallit on poissa mitä mä nyt teen jne..'' Monet vertaa koiraa ja ihmistä toisiinsa. Koira ja ihminen on eri lajia.
''Pallien poisto mielestäni hyväksyttävää vain ja ainostaan terveyssyistä. Mm. syöpäriski uroksilla moninkertaistuu pallien poiston seurauksena. En ehdi muita syitä kirjoitella/perustella tarkemmin... kutenkin vanhojen urosten jalostuskäyttö, eunukin asema laumassa yms.''  

En oo kuullu et pallien poiston seurauksena syöpäriski moninkertaistuu. Mikä syöpä?

Koiran kastrointi: Haitat

Uroskoiran ravinnontarve pienenee leikkauksen jälkeen. Kastroidun uroksen ruoka-annosta joudutaan pienentämään, ettei koira lihoisi. Jos koira osoittaa taipumusta painonnousuun, sen ruoka kannattaa vaihtaa vähäkalorisempaan, jossa on enemmän kuituja ja vähemmän energiaa kuin tavallisessa ruuassa. Koiran kastrointi lisää jonkin verran riskiä sairastua virtsankarkailuun. Riski on kuitenkin uroksilla huomattavasti pienempi kuin steriloiduilla nartuilla. koiran kastraatio herättää usein epäilyksiä osalla uroskoiran omistajista. Tämän ajatuksen taustalla on usein se, että monet mieltävät koiran menettävän jotain sille tärkeää, kun se leikataan. Tämä koiran seksuaalisuuden inhimillistäminen on ristiriidassa sen tosiasian kanssa, että ihmiset erittäin harvoissa tilanteissa antavat uroskoiran vapaasti toteuttaa viettejään. Uroskoira pääseekin toteuttamaan itseään ainoastaan suunnitellussa astutustapahtumassa tai karkumatkoillaan. Jos koiraa ei ole tarkoitus käyttää astutukseen, on koiran leikkaus erittäin suositeltavaa. Koiran kastraatio helpottaa niin koiran kuin myös omistajien arkea.

Lähde täältä

1 kommentti:

  1. Heippa! Päädyin tänne kun olit kirjoitellut aussista pari vuotta sitten. Ootko jo tullut johonkin tulokseen, nopealla vilkaisulla en sulta sellaista hankintaa ainakaan huomannut? :) Meillä on kotona suomenlapinkoira ja on kyllä ihana veijari!

    VastaaPoista